Cel mai bun risotto cu cârnaţi

Descoperă cum să prepari acest risotto cu cârnaţi, potrivit pentru zilele în care primeşti oaspeţi!
Ai nevoie de
200 g orez cu bob rotund1 legătură ceapă verde600 ml supă de legume4 linguri ulei2-3 linguri parmezan ras1 praf sare2-3 cârnaţi semiafumaţi3-4 cartofipipercimbru
Preparare
Speli orezul în mai multe ape, apoi îl strecori. Toci ceapa şi o căleşti în două linguri cu ulei, apoi adaugi orezul şi-l laşi să se rumenească 2-3 minute, amestecând constant. Torni treptat supa de legume, adaugi sarea, parmezanul şi amesteci. Este gata când ai terminat de turnat supa, iar orezul s-a înmuiat. Dai deoparte şi laşi la răcorit.
Fierbi cartofii, în coajă, în apă cu sare, apoi îi scurgi, îi descojeşti şi-i feliezi. Tai cârnaţii felii, pe care le rumeneşti uşor în o lingură cu ulei. Ungi tava cu ulei, pui orezul, îl nivelezi, aşezi cârnaţii, apoi feliile de cartofi. Presari cimbru şi piper, apoi dai tava la cuptor 20-30 de minute.
































