Chec pufos cu dovleac şi cacao
![1 77570 original jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-f/fd8f5815-0d6d-44fa-91f1-fb24f9a7c021/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D584%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Fiindcă peste tot în piaţă vedem dovleci, de ce să nu încerci o reţetă de chec cu dovleac şi cacao? Aroma de dovleac combinată cu cacao îî dă acestei reţete o savoare deosebită.
Dificultate medie/ Preparare 50’ / 1 chec
Ai nevoie de:
5 ouă
1 cană zahăr pudră
5 linguri ulei
1 cană făină
2 linguri cacao
50 g stafide
1 vârf de sare
esenţă de vanilie
100 g dovleac copt, tăiat cubuleţe
Pentru ornat
frişcă
feliuţe de dovleac copt
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul şi mixezi până se topeşte. Freci gălbenuşurile cu uleiul, apoi le încorporezi împreună cu făina amestecată cu sarea în albuşuri. Adaugi cacaua, stafidele, dovleacul, esenţa şi omogenizezi uşor ingredientele.
Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea.
Îl serveşti decorat cu frişca şi feliuţe de dovleac, după imaginaţie.
Sursa foto: mrmomskitchen.com