Cheeseburger cu pui, reţeta pas cu pas

Prepară şi tu, în 4 paşi, cheesburgeri din pui şi chifle integrale. Un deliciu!!
Dificultate mediePreparare 1 h6 cheeseburgeri
Ai nevoie de
Pentru chifle
400 g făină integrală
60 ml apă
125 ml lapte
1 ou
5 g drojdie uscată
10 g zahăr
20 g unt
5 g sare
Pentru chiftele
500 g carne de pui, tocată
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
2 ouă
2 cepe
3 căţei usturoi
2 linguri muştar
ulei, pentru prăjit
sare
piper
Pentru servit
12 feliuţe de caşcaval
2 castraveţi
2 roşii
rondele de ceapă roşie
salată verde
muştar
Mod de preparare
1. Încălzeşti laptele cu apa şi untul, până se topeşte untul. Separat, amesteci făina, drojdia, zahărul şi sarea. Le încorporezi în amestecul lichid, iar la final adaugi oul şi frămânţi. Acoperi aluatul şi îl laşi la dospit până îşi dublează volumul. Presari faină pe masa de lucru, împarţi aluatul în 6 bile pe care le aplatizezi.

2. Aşezi chiflele într-o tavă tapetată şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, 10 minute. Baţi gălbenuşul, ungi chiflele, apoi presari seminţe de susan şi pui tava înapoi la cuptor până se coc.

3. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le dai pe răzătoare. Le amesteci cu carnea, ouăle, muştarul şi verdeaţa mărunţită. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi formezi burgerii.

4. Încingi uleiul, îi prăjeşti pe ambele părţi şi îi scoţi pe prosoape absorbante. Tai chiflele în două felii şi aşezi pe prima felie o frunză de salată, un burger, felii de castraveţi, felii de roşii, ceapă, 2 feliuţe de caşcaval şi acoperi cu cealaltă felie de chiflă. Serveşti cu muştar, după gust.




































