Cheeseburger cu pui, reţeta pas cu pas

1 77157 original jpg jpeg

Prepară şi tu, în 4 paşi, cheesburgeri din pui şi chifle integrale. Un deliciu!!

Dificultate mediePreparare 1 h6 cheeseburgeri

Ai nevoie de

Pentru chifle

400 g făină integrală

60 ml apă

125 ml lapte

1 ou

5 g drojdie uscată

10 g zahăr

20 g unt

5 g sare

Pentru chiftele

500 g carne de pui, tocată

1 legătură pătrunjel

1 legătură mărar

2 ouă

2 cepe

3 căţei usturoi

2 linguri muştar

ulei, pentru prăjit

sare

piper

Pentru servit

12 feliuţe de caşcaval

2 castraveţi

2 roşii

rondele de ceapă roşie

salată verde

muştar

Mod de preparare

1. Încălzeşti laptele cu apa şi untul, până se topeşte untul. Separat, amesteci făina, drojdia, zahărul şi sarea. Le încorporezi în amestecul lichid, iar la final adaugi oul şi frămânţi. Acoperi aluatul şi îl laşi la dospit până îşi dublează volumul. Presari faină pe masa de lucru, împarţi aluatul în 6 bile pe care le aplatizezi.

2 profimedia 0334286315 jpg jpeg

2. Aşezi chiflele într-o tavă tapetată şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, 10 minute. Baţi gălbenuşul, ungi chiflele, apoi presari seminţe de susan şi pui tava înapoi la cuptor până se coc.

1 profimedia 0334286299 jpg jpeg

3. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le dai pe răzătoare. Le amesteci cu carnea, ouăle, muştarul şi verdeaţa mărunţită. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi formezi burgerii.

1 profimedia 0334295698 jpg jpeg

4. Încingi uleiul, îi prăjeşti pe ambele părţi şi îi scoţi pe prosoape absorbante. Tai chiflele în două felii şi aşezi pe prima felie o frunză de salată, un burger, felii de castraveţi, felii de roşii, ceapă, 2 feliuţe de caşcaval şi acoperi cu cealaltă felie de chiflă. Serveşti cu muştar, după gust.

1 profimedia 0334295671 jpg jpeg