Chiftele de varză, cea mai simplă reţetă
Chiftelele nu trebuie să fie neapărat din carne. Încearcă această reţete de chiftele din varză. E simplu de făcut şi absolut delicioasă.
Dificultate medie
Preparare 45`
4-5 porţii
Ai nevoie de
500 g varză albă
100 g bacon cubuleţe
1 ceapă
2 ouă
2 linguri făină
sare
piper
ulei, pentru prăjit
pesmet
pătrunjel tocat fin
Pentru garnitură
cartofi natur
pătrunjel tăiat
roşii, opţional
sos de iaurt, opţional
Cum se prepară chiftelele de varză
Desfaci primele foi de pe varză, pe care le arunci. Tai varza fideluţă, o freci cu sare şi o pui la opărit, în apă clocotită, 10 minute. O dai deoparte, o scurgi şi o laşi la răcit. Amesteci ouăle bătute, le torni peste varză, pui pătrunjelul, ceapa tăiată mărunt, baconul şi omogenizezi. Presari făina, în ploaie, amesteci bine şi potriveşti cu sare şi piper, după gust. Formezi chifteluţele, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei.
Le serveşti cu garnitură de cartofi natur, presăraţi cu pătrunjel, cu sos de iaurt şi roşii, după gust.