Ciocolată de casă cu nuci

1 profimedia 0370422626 jpg jpeg

La fel ca salamul de biscuiţi, acest desert ne-a îndulcit copilăria. Este adevărat că, în prezent, sunt mai multe variante de ciocolată de casă, adaptate vremurilor, care sunt mai bune decât orice snikers din comerţ. Încearcă această reţetă şi îţi vei surprinde toată familia.

Ciocolata de casă, gustul copilăriei

Pune nucile într-un robot de bucătărie şi adaugă cacaua. Macină totul la viteză medie până când obţii o pulbere fină. Scoate sâmburii curmalelor şi dă-le prin maşina de tocat, apoi adaugă-le peste amestecul de cacao şi de nuci, omogenizând bine.

profimedia 0370423352 jpg jpeg

Aşterne o folie alimentară într-o tavă dreptunghiulară. Pune compoziţia de cacao, nuci şi curmale în tavă şi presează cu dosul unei linguri, ca să formezi un strat uniform. Pune tava în frigider, iar între timp prepară următorul strat.

Toarnă smântâna dulce într-o crăticioară şi pune-o pe foc mic. Adaugă zahărul pudră şi ciocolata tăiată bucăţi. Când aceasta din urmă se topeşte, pune amidonul şi amestecă. Consistenţa obţinută trebuie să fie similară cu cea a unei budinci.

profimedia 0370423345 jpg jpeg

Scoate tava din frigider. Toarnă stratul de ciocolată şi întinde-l uniform cu o paletă. Decorează cu nuci şi cu ciocolată mărunţite. După răcire, pune tava în frigider pentru câteva ore. Taie desertul în batoane egale.

Sursa foto: profimedia.com

Mai citeşte şi: