Ciorbă deasă de legume

ciorba de lobodă reţetă jpeg

Ingrediente:1 ceapă, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 păstârnac, 1/2 ardei galben, 1 felie de ţelină, 4-5 bucheţele mici de conopidă, 1 conopidă mică, 2 linguri boabe de mazăre, 1 cartof potrivit,200 ml pulpă de roşii (conservă), 3 linguri ulei, 1 legătură pătrunjel verde, leuştean verde, 500 ml borş de casă, sare, piper.

Cum se prepară

1 Se curăţă legumele,se spală şi se taie cubuleţe mici (mai puţin conopida şi mazărea) sau după preferinţă. Conopida se ţine 10 minute în apă cu sare,după care se clăteşte. Se aşază toate legumele într‑o oală,se adaugă trei linguri de ulei,se presară un praf de sare şi se lasă la călit,amestecând mereu să nu se prindă. Când încep să se înmoaie,se adaugă doi litri de apă caldă,se acoperă cu capac şi se lasă la fiert,la foc mic,circa 20 de minute.

2 Se adaugă pulpa de roşii,pătrunjelul tocat,se potriveşte gustul de sare,piper şi se lasă să mai fiarbă 10 minute.

3 Se fierbe separat borşul,se adaugă în oală,în funcţie de preferinţă,şi ­după 1-2 clocote se ia oala de pe foc. Se presară deasupra leuşteanul tocat,se acoperă şi se lasă 10 minute să se aromatizeze,înainte de a fi servită.