Clătite cu dovleac şi zmeură, un desert rapid

1 77693 original jpg jpeg

Cu umplutură de dovleac, zmeură şi cremă de brânză dulce, clăitele vor fi un desert cu totul special.

Ai nevoie de

2 ouă500 ml lapte150 g făină50 g zahăr 1 praf de sare1 lingură esenţă vanilie200 g piure de dovleaccremă de brânză dulcedulceaţă de zmeurăzmeură

Mod de preparare

Baţi ouăle, torni laptele şi adaugi făina în ploaie, până când obţii un aluat de consistenţa smântânii.  Încorporezi în compoziţie zahărul, sarea, esenţa de vanilie şi dovleacul. Amesteci bine până se combină ingredientele.

Coci clătitele, pe ambele părţi, într-o tigaie antiaderentă. Le serveşti umplute cu dulceaţă de zmeură, cremă de brânză şi zmeură proaspătă, după gust.