Compot... de piersici

1 54854 original jpg jpeg

Ce ai nevoie: › 3 kg piersici mari coapte › 1,5 kg zahăr › 5 plicuri zahăr vanilat

Cum se prepară:

Se aleg piersici coapte,dar mai tari. Se opăresc 2 minute în apă clocotită,se curăţă de coajă şi se scot sâmburii.

Se aşază jumătăţile de piersici în borcane de 800 g. Se toarnă apă într-un borcan cu piersici,se scoate apoi într‑un vas gradat pentru a măsura câtă apă este necesară pentru un borcan,apoi se înmulţeşte cu numărul borcanelor pline cu piersici.

Într-un vas mare,se pune cantitatea de apă necesară pentru toate borcanele,se adaugă câte 2-3 linguri de zahăr şi câte ½ pacheţel de zahăr vanilat pentru fiecare borcan şi se încălzeşte,la foc mic,amestecând mereu până se topeşte zahărul. Se lasă să se răcească,apoi se toarnă peste fructele din borcane şi se înfiletează capacele.

Se înfăşoară borcanele în hârtie,se pun într-un vas mare,se toarnă peste ele apă şi se lasă la fiert,la foc mic,circa 30 de minute din momentul în care apa dă în clocot. Se scot de la sterilizat după ce se răcesc complet şi se pun în cămară până în momentul consumării.



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg