Cornuleţe cu mac şi caise - desert rapid
Foitajele sunt ideale atunci cand vrei să prepari un desert rapid. Astzăi îţi spune cum poţi prepara conuleţe cu mac şi caise.
De ce ai nevoie pentru cornuleţe
Pentru aluatul foitaj
250 g făină
½ pahar apă
1 praf sare
1 linguriţă oţet de vin
250 g margarină
Pentru umplutură
10-12 caise din compot,scurse şi feliate
200 g mac măcinat
120 ml apă fierbinte
200 g zahăr tos
100 ml lapte
1 pliculeţ zahăr vaniliat
50 g pesmet fin
coaja rasă de la 1 lămâie
1 ou,pentru uns
zahăr pudră,pentru ornat
Cum se prepară cornuleţele
Cerni făina şi adaugi apa,sarea,oţetul şi 25 g de margarină. Frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Restul de margarină îl amesteci bine cu un praf de făină. Laşi foitajul să se odihnească 30 de minute,apoi îl întinzi şi aşezi în mijlocul lui margarina. Împătureşti aluatul în patru şi îl întinzi din nou,îl împătureşti şi îl laşi 30 de minute. Repeţi procedura de încă patru ori,la intervale de 30 de minute.
Pentru umplutură,opăreşti macul măcinat în apă. Apoi îl fierbi cu zahărul şi cu laptele,adaugi zahărul vanilat şi amesteci. Presari pesmetul şi coaja rasă de lămâie şi amesteci până când obţii o compoziţie cremoasă. O iei de pe foc şi o laşi să se răcească.
Tai aluatul foitaj în mai multe pătrate aproximativ egale. Pui pe fiecare câte 1 lingură de mac,adaugi felii de caise şi împătureşti pe diagonală,apăsând un colţ peste celălalt. Aşezi cornuleţele într-o tavă tapetată,le ungi cu oul bătut şi le dai la cuptor până se rumenesc. Când s-au răcit,le pudrezi cu zahăr.