Cremă de cacao cu afine, combinaţia ideală

Te gândeşti deja ce desert să pregăteşti şi nu ai nicio idee? Îţi propunem un deliciu cu coacăze, combinaţia perfectă de arome.
Dificultate mediePreparare 45`1 tavă
Ai nevoie de
5 ouă
50 ml ulei
150 g zahăr
1 praf de copt
1 praf de sare
2 linguri făină
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 lingură scorţişoară
1 lămâie
350 g coacăze roşii şi negre
10 boabe de struguri albi
zahăr pudră, pentru ornat
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu 100 g de zahăr, cu sarea şi cu zahărul vanilat. Adaugi zeama de lămâie, coaja dată prin răzătoare, scorţişoara şi praful de copt. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, ca la maioneză, le răstorni în compoziţie, presari făina, în ploaie, şi amesteci continuu până se omogenizează.
Speli fructele, le amesteci cu restul de zahăr, apoi le laşi la scurs.
Tapetezi tava de copt, răstorni compoziţia şi o dai la cuptorul încins. După 5 minute, scoţi prăjitura şi aşezi cu grijă fructele ca să nu se lase prăjitura. Introduci tava în cuptor şi o laşi până se rumeneşte şi trece de testul scobitorii.
O presari cu zahăr pudră şi o decorezi cu frunze de busuioc.