Cremă de cacao cu afine, combinaţia ideală

1 77177 original jpg jpeg

Te gândeşti deja ce desert să pregăteşti şi nu ai nicio idee? Îţi propunem un deliciu cu coacăze, combinaţia perfectă de arome.

Dificultate mediePreparare 45`1 tavă

Ai nevoie de

5 ouă

50 ml ulei

150 g zahăr

1 praf de copt

1 praf de sare

2 linguri făină

1 pliculeţ zahăr vanilat

1 lingură scorţişoară

1 lămâie

350 g coacăze roşii şi negre

10 boabe de struguri albi

zahăr pudră, pentru ornat

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu 100 g de zahăr, cu sarea şi cu zahărul vanilat. Adaugi zeama de lămâie, coaja dată prin răzătoare, scorţişoara şi praful de copt. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, ca la maioneză, le răstorni în compoziţie, presari făina, în ploaie, şi amesteci continuu  până se omogenizează.

Speli fructele,  le amesteci cu restul de zahăr, apoi le laşi la scurs.

Tapetezi tava de copt, răstorni compoziţia şi o dai la cuptorul încins. După 5 minute, scoţi prăjitura şi aşezi cu grijă fructele ca să nu se lase prăjitura. Introduci tava în cuptor şi o laşi până se rumeneşte şi trece de testul scobitorii.

O presari cu zahăr pudră şi o decorezi cu frunze de busuioc.