Cum prepari cel mai bun gem de caise

1 75663 original jpg jpeg

Datorită aromei şi gustului dulce-acrişor pe care o au, caisele sunt cele mai potrivite pentru a face gem, dulceaţă sau compot.  Astăzi îţi propunem o reţetă extrem de simplă de gem, pe care-l poţi folosi la prăjituri sau la micul dejun.

Reţeta gemului de caise

Ingrediente

- 1 kg caise

- 500 gr zahăr

- 2 borcane

- 1 oală

Mod de preparare:

Spală fructele, rupe-le pe jumătate şi scoate-le sâmburii.

Pune-le într-o oală, adaugă zahărul peste ele şi lasă-le câteva ore ca să lase sirop.

Pune-le la fiert, la foc mic, cel puţin o oră.

Amestecă cu o lingură în ele din când în când, dar ai grijă să nu se facă pastă.

Toarnă gemul în borcane imediat ce l-ai luat de pe foc, pune-le capacul şi întorce-le cu gura în jos – ca să se închege mai bine - şi lasă-le câteva ore.

Apoi, spală borcanele cu apă rece şi aşază-le lângă celelalte gemuri şi dulceţuri.

: