Cum prepari cel mai bun gem de caise

1 75663 original jpg jpeg

Datorită aromei şi gustului dulce-acrişor pe care o au, caisele sunt cele mai potrivite pentru a face gem, dulceaţă sau compot.  Astăzi îţi propunem o reţetă extrem de simplă de gem, pe care-l poţi folosi la prăjituri sau la micul dejun.

Reţeta gemului de caise

Ingrediente

- 1 kg caise

- 500 gr zahăr

- 2 borcane

- 1 oală

Mod de preparare:

Spală fructele, rupe-le pe jumătate şi scoate-le sâmburii.

Pune-le într-o oală, adaugă zahărul peste ele şi lasă-le câteva ore ca să lase sirop.

Pune-le la fiert, la foc mic, cel puţin o oră.

Amestecă cu o lingură în ele din când în când, dar ai grijă să nu se facă pastă.

Toarnă gemul în borcane imediat ce l-ai luat de pe foc, pune-le capacul şi întorce-le cu gura în jos – ca să se închege mai bine - şi lasă-le câteva ore.

Apoi, spală borcanele cu apă rece şi aşază-le lângă celelalte gemuri şi dulceţuri.

:



Recente

Metoda care ajuta aprintii sa si pregateasca rapid copiii de scoala  Sursa foto Pixabay jpg
shutterstock 617788556 jpg
Zacusca de ciuperci  Sursa foto shutterstock 750171562 jpg
Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
Bauturi cu efect antiinflamator  Sursa foto shutterstock 2403798969 jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg
Supa rece cu kefir si sfecla  Sursa foto Shutterstock 1753499021 jpeg
shutterstock 2465335337 jpg
Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg