Cupcakes cu bezea de lime

1 67032 original jpg jpeg

Un desert foarte apetisant, ideal pentru o petrecere alături de prieteni şi familie.

Ingrediente:

Pentru brioşe:

1½ cană cu făină

1½ linguriţă praf de copt

½ linguriţă de sare

½ pachet de unt nesărat,la temperatura camerei

1 cană de zahăr

1 lingură coajă de lime

1 ou mare plus 2 gălbenuşuri mari,la temperatura camerei

1 linguriţă extract de vanilie pură 1 linguriţă

½ cană de lapte bătut

Pentru glazură:

¾ cană de zahăr

3 albuşuri mari

½ linguriţă extract de vanilie

Cum se prepară:

Se încălzeşte cuptorul la 350 ° F/180 grade Celsius. Amestecaţi făina,praful de copt şi sarea într-un bol mediu. Adăugaţi untul,zahărul,coaja de lime într-un castron mai mare şi bateţi cu un mixer electric până compoziţia devine pufoasă,aproximativ 4 minute. Adăugaţi ouăle şi gălbenuşurile,pe rând,apoi vanilia. Adăugaţi amestecul de făină şi laptele bătut în amestecul de zahăr şi ou în trepte,începând şi terminând cu amestecul de făină. Se încorporează.

Împărţiţi aluatul. Coaceti-l până când o scobitoare introdusă în centrul brioşei vine cu doar câteva firimituri umede,22 până la 25 de minute. Transferaţi prăjiturelele pe un grătar,să se răcească complet.

Pregătiţi glazură de bezea:

Amestecaţi zahărul şi albusul de ou în vasul unui mixer sau un castron mare. Aşezaţi vasul pe o oală de apă care fierbe,asigurându-va că partea de jos a vasului nu atinge apa. Continuaţi să amestecaţi până când zahărul s-a dizolvat complet,iar amestecul este cald. Luaţi vasul de pe foc şi cu ajutorul unui mixer,bateţi amestecul până când se formează ridicături rigide,lucioase şi se răcesc la temperatura camerei aproape,aproximativ 5 minute. Puneţi deasupra brioşelor glazură de bezea. Dacă se doreşte,aşezaţi brioşele pe o foaie de copt şi coaceti-le în cuptor 260 grade până ce vârfurile devin aurii,2-3 minute.

12 porţii

Timp de preparare:45 min

Total:1 ora şi 15 min

Sursă foto:realsimple.com