Delicii cu dovleac- Prăjitură cu cremă

1 64986 original jpg jpeg

Prepară această prăjitură cu cremă de dovleac, dacă vrei să încerci o reţetă nouă de desert. Se serveşte rece, de la frigider, fiind ideală pentru zilele călduroase de vară când o prăjitură cu ciocolată nu e cea mai bună alegere.

Pentru blat:

2 căni pesmet de biscuiţi / 90 g unt / 2 linguri de zahăr tos / zahăr vanilat, opţional.

Pentru umplutură:

500 g dovleac copt / 200 g zahăr / 700 g brânză de vaci / 4 ouă / 1 praf de scorţişoară / 5 linguri smântână grasă /200 g brânză vaci

Pentru decor:

200 g zahăr brut / 80 g unt / 100 g frişcă lichidă / miez de nucă / 1 frunză mentă

Cum se prepară

Amesteci bine pesmetul cu untul, zahărul şi zahărul vanilat. Întinzi hârtie de copt într-o tavă de tort cu fund detaşabil, pui blatul şi îl dai la copt, pentru aproximativ 5 minute. Scoţi tava şi o laşi deoparte.

Pentru umplutură, mixezi brânza, adaugi ouăle, dovleacul copt, zahărul şi scorţişoara.Întinzi peste blat şi dai la cuptor pentru o oră şi jumătate, scoţi şi laşi la răcit, apoi îl pui la frigider până a doua zi.Pentru caramel, topeşti untul, amesteci şi adaugi zahărul în ploaie. Încorporezi până când încep să se formeze bule la suprafaţa lichidului şi adaugi frişca amestecând. Mai ţii pe foc încă 3-4 minute ca să se îngroaşe caramelul. Opreşti focul şi torni sosul în alt vas. Acoperi vasul şi îl laşi să se răcească.A doua zi combini brânza cu smântâna. Scoţi prăjitura de la frigider, torni crema şi uniformizezi. Dai la frigider. Serveşti tarta stropită cu caramel frişcă, miez de nucă şi o frunză de mentă.