Te îngraşi după o despărţire? Mănâncă dovleac!

1 49685 original jpg jpeg

Pentru unele femei, despărţirile pot duce la acumularea de kilograme în plus. Acest lucru se poate întâmpla din cauza mâncatului pe fond nervos. Din fericire, soluţia este simplă şi la îndemână: o dietă pe bază de dovleac.

Potrivit unui studiu al cercetătorilor americani de la Universitatea din Alabama,persoanele care mânâncă atunci când sunt stresate au şanse de 13 ori mai mari de a deveni obeze.

Dovlecelul,sărac în calorii

Aşadar,o perioadă stresantă din viaţa unei femei,cum ar fi despărţirea de partener,poate aduc acumularea de kilograme în plus. Ca să eviţi acest lucru,apelează la unul dintre deliciile toamnei:dovleacul. Este sărac în calorii (doar 49 la o sută de grame) şi are un conţinut bogat de fibre (grăbesc tranzitul intestinal,prevenind asimilarea caloriilor în organism). Pentru a-ţi dovedi eficienţa,trebuie să-l incluzi zilnic în alimentaţie,timp de câteva săptămâni. Îl poţi consuma sub formă de supă,în plăcintă sau copt,la cuptor.

Întăritor pentru unghii

Datorită conţinutului bogat de vitaminele A,B(B6,B3,B5) şi vitamina C,dar şi a celui de magneziu şi calciu,dovleceii sunt ideali pentru întărirea unghiilor,dar şi pentru a da strălucire părului. Mai mult,antioxidanţii ajută la menţinerea elasticităţii pielii şi la prevenirea îmbătrânirii.

Truc al vedetelor

Şi vedetele apelează la acest medicament natural,care le ajută să aibă o siluetă de invidiat,mai ales după o perioadă gri din viaţa lor. Este cazul frumoasei Blake Lively care,după despărţirea de celebrul Leonardo di Caprio,se menţine în formă cu dovleac.

O altă actriţă,Jennifer Garner a fost zărită zilele trecute cumpărând dovleci. Jennifer îi va folos nu numai la înfrumuseţarea casei pentru Haloween,ci şi pentru o cură de sănătate,mai ales că este însărcinată în luna a treia.