Deliciu cu frişcă şi cremă de lămâie

Încearcă această reţetă când ai poftă de un desert uşor, cu lămâie!
Ai nevoie de
Pentru chec
6 ouă
250 g făină
250 g zahăr pudră
zeama şi coaja de la 1 lămâie
1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru crema de lămâie
4 ouă
100 g zahăr
coajă rasă de la 1 lămâie
100 ml vin alb
zeama de la 1 lămâie
Pentru ornat
500 g smântână cu 30% grăsime
150 g zahăr
1 ceaşcă cireşe confiate
½ tabletă ciocolată
Preparare
Pentru chec,baţi ouăle cu zahărul pudră şi cu cel vanilat până când compoziţia îşi dublează sau îşi triplează volumul. Adaugi făina în ploaie şi amesteci uşor. Torni aluatul într-o formă de chec tapetată şi îl dai la cuptorul încălzit până când trece testul cu scobitoarea. Îl laşi să se răcească.
Pentru crema de lămâie,separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu coaja rasă de lămâie aproximativ 3 minute,până la omogenizare. Adaugi zeama de lămâie,vinul alb şi fierbi totul pe baie de aburi,amestecând continuu până când se îngroaşă compoziţia,o iei de pe foc şi o laşi la răcorit. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi,treptat,în cremă. O dai la frigider.
Pentru ornat,baţi smântâna cu zahărul până obţii o cremă groasă şi o pui într-un poş. Tai checul felii nu foarte groase. Pui cremă de lămâie între două felii şi decorezi „sendvişurile“ dulci cu frişcă bătută,bucăţele de ciocolată şi cu cireşe confiate.
Sursă foto:Profimedia