Desert de vară: cheesecake cu zmeură

1 58159 original jpg jpeg

Dacă zmeura este printre fructele tale preferate, acum este momentul să dai o fugă la piaţă! Proaspătă, parfumată şi răcoritoare, zmeura este un deliciu în zilele de vară.

Iar că deliciul să fie suprem,fără să-ţi afecteze deloc silueta de plajă,încearcă un cheesecake cu zmeură.Iată de ce ai nevoie:Pentru blat:120 g biscuiţi fără zahăr şi 50 g unt cu conţinut redus de grăsime Koliba.

Pentru crema de brânză:350 g urdă dulce degresată Ricoletka de la Koliba,3-4 linguri de îndulcitor de ştevie,2 ouă,120 g iaurt dietetic,o lingură de făină,coajă de la o lămâie.

Pentru topping:300 g zmeură şi 2 linguri de zahăr.

Macină biscuiţii cât mai fin şi amestecă-i cu unt tăiat cubuleţe,până vei obţine un aluat sfărâmicios. Aşază aluatul într-o tavă tapetata cu unt şi cu făină şi pune-o la cuptor 5-10 minute. În acest timp,pune urdă dulce în mixer împreună cu îndulcitorul. Adaugă apoi iaurtul,făina,coaja de lămâie şi ouăle şi mixează bine. Toarnă compoziţia obţinută în tavă,peste aluat. Bagă tavă din nou la cuptor pentru 30-40 de minute,până când amestecul se rumeneşte pe margini. Mixează zmeură şi apoi pune-o pe foc împreună cu zahărul până când acesta se încorporează şi obţii un sos mai gros. Toarnă sosul peste cheesecake,după ce îl scoţi din cuptor.