Desertul de duminică: Tartă cu cremă de dovleac şi nuci

Încearcă această reţetă de tartă cu dovleac şi nuci pentru care ai nevoie doar de câteva ingrediente. Rezultatul final va fi absolut delicios!
Dificultate medie/ Preparare 1h 30’/ 1 tartă
Ai nevoie de Pentru aluat
60 g zahăr
75 g unt rece
2 ouă
300 g făină
1 praf de sare
1-2 linguri de apă rece
Pentru umplutură
200 g piure de dovleac
3 linguri zahăr
1 linguriţă rasă scorţişoară
2 linguri nuci zdrobite
Pentru decor
100 g nucă pisată
Cum se face tarta cu cremă de dovleac şi nuci
Pentru aluat, amesteci zahărul împreună cu untul până obţii o cremă. Încorporezi ouăle, făina şi sarea şi frămânţi bine. Dacă este nevoie torni apa. Aluatul îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider 30 de minute.
Amesteci piureul de dovleac împreună cu zahărul, scorţişoara şi nucile. Întinzi aluatul într-o formă rotundă şi tapetată, inclusiv pe pereţi, apoi torni umplutura. O nivelezi şi o dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute. Decorezi, la final, cu nuca pisată.
Sursa foto: www.eatwisconsincheese.com