Gogoşi în sos caramel

Gogoşile făcute în casă au un miros şi o aromă aparte, dar mai ales se simte dăruirea cu care au fost făcute, şi asta le face perfecte. Însă, cine vrea să prepare gogoşi excelente trebuie să încerce reţeta de gogoşi în sos caramel, sunt delicioase şi merită preparate, măcar o dată.
Gogoşile sunt unul dintre cele mai aşteptate deserturi pentru toată familia. Toţi le adoră,fie că le aduc aminte de copilărie,fie că le place să le savureze. Gogoşile făcute în casă au un miros şi o aromă aparte,dar mai ales se simte dăruirea cu care au fost făcute,şi asta le face perfecte. Însă,cine vrea să prepare gogoşi excelente trebuie să încerce reţeta de gogoşi în sos caramel,sunt delicioase şi merită preparate,măcar o dată. Dar,cu siguranţă,vi se va mai cere să faceţi un rând.
Gogoşi în sos caramel – un desert potrivit pentru toată familia
Această reţetă de gogoşi în sos caramel nu ar trebui să vă ia prea mult timp,în jur de o oră pentru pregătirea aluatului,apoi o jumătate de oră pentru gătit. Este o reţetă simplă şi nu necesită abilităţi deosebite pentru a ieşi exact cum trebuie. Iată şi ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara gustoasele gogoşi în sos caramel:
- 500 de grame de făină
- 40 de grame de unt
- 200 de ml de lapte
- 20 de grame de drojdie
- 100 de grame de zahăr
- 2 gălbenuşuri
- Sare
- Coajă de lămâie
Gogoşi în sos caramel – ca să fie şi mai gustoase,trebuie umplute cu prune
Ca să fie şi mai gustoase,aceste gogoşi merită umplute cu nişte fructe. Şi pentru că tot este sezonul prunelor,merg perfect la gogoşi. Deci,pentru umplutura cu prune,aveţi nevoie de:
- 9 prune coapte
- 50 de grame de zahăr pudră
- 100 de grame de unt
Sosul caramel este cel mai important la această reţetă excelentă de gogoşi. Iată ingredientele necesare:
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de apă
- 2 linguri de unt
Pentru aluat,se cerne făină într-un castron mai mare. Apoi,se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr dizolvat în puţin lapte cald. Se adaugă apoi o lingură de făină şi se lasă la crescut maximum 30 de minute.
Când drojdia şi-a dublat volumul,se pune peste făina din castron,alături de celelalte ingrediente. Se frământă apoi cu grijă un aluat elastic,care se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la loc cald timp de circa 30 de minute.
Gogoşi în sos caramel – o reţetă unică şi foarte uşor de realizat
După ce a crescut se împarte aluatul în 9 părţi egale,care se modelează în formă de sfere. Se introduc prunele fără sâmburi,după ce se pudrează cu zahăr şi apoi se închide fiecare sferă de aluat cu umplutura în interior.
Untul se topeşte şi se unge cu el o formă termorezistentă,care se introduce la cuptorul preîncălzit pentru cca 40-45 de minute,după ce au fost aşezate frumos sferele umplute cu prune.
Pentru sosul caramel,se topeşte zahărul la foc mic până prinde o culoare aurie,se stinge cu apă şi se mai lasă la foc mic până se topeşte zahărul caramelizat şi se îngroaşă sosul. Se ia de pe foc şi se omogenizează cu untul,amestecând bine.
După ce s-au scos gogoşile de la cuptor,sosul de caramel se toarnă în vasul unde s-au copt în spaţiile dintre ele şi se lasă la absorbit. Se servesc,de obicei,când s-au răcit complet. Dar cum sigur nu o să aveţi răbdare,se pot servi şi uşor călduţe. Aceste gogoşi minunate în sos caramel sunt un desert pe cinste,pe care îl veţi repeta ori de câte ori aveţi poftă de ceva deosebit.