Gratin cu legume

1 57591 original jpg jpeg

Încearcă o reţetă simplă de gratin cu legume pe care o prepari foarte repede. E absolut delicioasă!

Ce ai nevoie:

› 750 g cartofi › 1 conopidă potrivită › 3 morcovi 

› 1/2 varză mică › 1 legătură ceapă verde › 100 g brânză rasă

› 500 ml lapte › 250 g smântână › 6 ouă › sare

› piper alb măcinat › 1 vârf cuţit de nucşoară

› pătrunjel verde pentru decor

Cum se prepară:

Se fierb cartofii în coajă 20 de minute. Se lasă să se răcească, se curăţă de coajă şi se taie în felii groase. Se fierb conopida desfăcută în bucheţele şi morcovii tăiaţi rondele mai grosuţe pentru 5-7 minute în apă cu sare şi se scurg. Varza se toacă fideluţă, se fierbe în apă cu puţină sare 5 minute şi se scurge bine. Ceapa se toacă şi se amestecă cu legumele fierte şi cu brânza rasă.

Laptele se amestecă cu smântâna, se adaugă ouăle,se condimentează cu piper, sare, după gust, şi nucşoară. Se omogenizează totul foarte bine.

Amestecul de legume se aşază într-un vas termorezistent uns şi tapetat şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute,după care se adaugă compoziţia de smântână şi se lasă la copt până se rumeneşte frumos deasupra. Se decorează cu pătrunjel verde şi se serveşte.