Gusturile copilăriei: Plăcintă cu mere şi migdale
Dacă îţi plac dulciurile făcute în casă şi vrei să te înfrupţi dintr-un desert delicios, alege plăcinta cu mere. Face parte din reţetele clasice iar gustul inconfundabil îţi va aminti, cu siguranţă, de copilărie.
Ai nevoie de
Pentru aluat7 linguri zahăr7 linguri ulei7 linguri lapte2 ouă1 linguriţă de bicarbonat stins în oţet300 g făină sau cât cuprindePentru umplutură6-7 mere7 linguri zahăr1 linguriţă scorţişoară1 ou, pentru unsPentru aluat, pui ouăle într-un vas şi le baţi bine, adaugi zahărul, laptele şi uleiul şi le amesteci până se omogenizează. Adaugi bicarbonatul stins cu oţet, pui făina treptat şi frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de degete. Îl întinzi într-o tavă tapetată, aşezi merele feliate, presari, din loc în loc, miejii de migdale, zahărul şi scorţişoara. Ungi aluatul pe margini cu oul bătut şi dai tava la cuptorul încins 30-35 de minute.