Încearcă o reţetă de paste gratinate

Cui nu-i plac pastele? Dacă îţi doreşti o reţetă delicioasă de paste ca în Italia, atunci această reţetă de paste gratinate te va încânta. Pregăteşte-o pentru o masă în familie sau cu prietenii. Va deveni una dintre reţetele tale preferate, vei vedea!
Dificultate medie
Preparare 40 de minute
1 tavă
Ai nevoie de
2 cepe
3-4 căţei de usturoi
2 morcovi
1-2 ardei graşi roşii
1 tijă de ţelină
ulei
300 g carne tocată vită
200 ml supă de legume
sare
piper
300 g roşii pasate
350 g spaghete
unt, pentru uns tava
100 g bacon afumat
100 g caşcaval ras
Toci mărunt ceapa, usturoiul, morcovii îi dai prin răzătoarea mică, tai ardeii graşi şi ţelina cubuleţe şi le căleşti pe toate în ulei încins, până se înmoaie. Adaugi carnea tocată şi continui să căleşti, amestecând mereu. Torni supa de legume, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă, la foc mic, până scade lichidul. Pui roşiile şi mai ţii până când se îngroaşă sosul.
Fierbi spaghetele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet, le scurgi şi le dai deoparte, acoperite. Le răstorni într-o tavă termorezistentă, tapetată cu unt, torni sosul de roşii, presari bucăţele de bacon, caşcavalul ras şi dai la cuptor până se rumenesc.
Sursa foto: communitytable.parade.com