Lahmacun, pizza turcească
Există oameni care trăiesc pe principiul “Mâncăm ca să trăim, nu trăim ca să mâncăm”, dar in orice societate sunt şi acei gurmanzi care îşi organizează viaţa în jurul mâncării sau mai bine spus a meselor.
De ce ingrediente ai nevoie pentru lahmacun
Pentru aluat
635 g făină
350 ml apă călduţă
50 ml ulei de măsline
1 linguriţă sare
1 linguriţă zahăr
10 g drojdie uscată
Pentru compoziţie
500 g carne tocată (vită, oaie sau amestec de vită şi oaie)
1 ardei gras roşu
1/2 ardei gras verde
2 roşii curăţate de coajă
1 ceapă mare
1 lingură pastă de ardei “salca” (se poate înlocui şi cu pastă de roşii)
2 linguriţe boia dulce sau iute, după gust
1 linguriţă chimion măcinat
1 linguriţă piper negru măcinat
2 linguriţe sare
1 legatură de pătrunjel.
Pentru servit
pătrunjel proaspăt
lămâie
salată de ceapă cu sumac (taie o ceapă mare în “peştişori”, mai întâi pe lung şi apoi transversal, amesteci într-un bol cu o linguriţă de sare de mare, după 5 minute scurgi şi condimenteazi cu 2 linguriţe de sumac şi 1 jumătate legătură de patrunjel mărunţit).
Află cum prepari lahmacun pe clickpoftabuna.ro.
Sursa foto: Youtube