Minitarte cu cremă de lămâie

Delicioase şi foarte aspectuoase, minitartele cu fructe sunt potrivite pentru orice ocazie, în special dacă preferi deserturile cu gust dulce-acrişor.
Ai nevoie
- Pentru aluat
100 g unt
300 g făină
2 ouă
50 g zahăr pudră
1 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă esenţă de vanilie
- Pentru cremă
400 ml lapte
200 g unt
2 gălbenuşuri
2 linguri făină
2 lămâi
250 g zahăr
1 lămâie verde,pentru decor
Mod de preparare
Amesteci untul rece,tăiat cubuleţe,cu făina amestecată cu praful de copt. Când capătă o consistenţă nisipoasă,încorporezi ouăle,zahărul şi esenţa de vanilie. Frămânţi până când obţii un aluat omogen,care nu se mai ţine de mâini. Îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Pentru cremă,pui pe foc jumătate din cantitatea de lapte. Amesteci făina cu laptele rămas,adaugi gălbenuşurile,coaja de la o lămâie,zahărul şi omogenizezi. Când laptele de pe foc începe să clocotească,îl dai deoparte şi torni treptat laptele rece,apoi omogenizezi. Aşezi din nou pe foc şi amesteci până când se îngroasă crema,apoi o dai deoparte şi torni zeama de la lămâi. O laşi să se răcească şi o amesteci cu untul frecat spumă.
Împarţi alutul în bucăţi egale,din care întinzi foi,pe care le aşezi în formele de minitarte tapetate. Le dai la cuptor până când se rumenesc,le laşi să se răcească şi scoţi din forme. Umpli minitartele cu cremă şi le decorezi cu felii de lămâie verde.