Paste cu pui şi sos de smântână, o reţetă rapidă şi uşoară

Cine nu ar gusta o porţie savuroasă de paste cu pui şi sos de smântână alb? Se fac rapid şi sunt absolut delicioase! Pune-te pe treabă şi nu uita să le asociezi cu un vin alb aromat.
Pentru paste cu pui şi sos de smântână ai nevoie de următoarele ingrediente:
1/2 pachet tagliatelle 1 piept de pui 100 g porumb fiert ulei sare piper
Pentru sos
200 g smântână
2 linguri ulei
sare
piper
2-3 căţei de usturoi zdrobiţi
1 ceapă mărunţită
2 linguri praz tăiat mărunt
cepşoară, opţional
Paste cu pui şi sos de smântână - Mod de preparare:
Ca sa prepari paste cu pui şi sos de smântână trebuie să începe prin a spăla pieptul de pui. Îl usuci, îl dai cu sare şi îl laşi la frigider 30 de minute.
Între timp, prepari
conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.
Fierbi pieptul de pui până intră dinţii furculiţei cu uşurinţă în el, apoi îl tai fâşii.
Pentru sos, încingi uleiul, sotezi ceapa, prazul şi usturoiul, amesteci, torni puţină apă şi adaugi pieptul de pui şi smântâna. Omogenizezi şi potriveşti gustul de sare şi piper. Ţii pe foc să se combine aromele şi dai deoparte. După ce s-a răcorit sosul presari boabele de porumb şi îl serveşti alături de tagliatelle, presărat cu cepşoară tăiată fin, după gust.