Prăjitură cu brânză şi fructe uscate

Fructele deshidratate îşi păstrează un timp îndelungat proprietăţile gustative şi nutritive. Conţin fibre, minerale, vitamine, în concentraţii de până la 5 ori mai mari ca în fructele proaspete.
Ai nevoie de
1 kg brânză de vaci
200-250 g zahăr
100 g fructe uscate,după gust
50 g stafide
5 ouă
200 ml smântână
5 linguri făină
5 linguri amidon
1 praf de copt stins cu lămâie
coajă rasă de lămâie
1 plic zahăr vanilat
1 praf de sare
2-3 frunze de mentă proaspătă
Preparare
Tai fructele uscate,separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu praful de sare,iar albuşurile le baţi spumă. Pui peste brânză gălbenuşurile,coaja de lămâie,zahărul,făina,praful de copt şi amidonul. Amesteci până obţii o pastă omogenă.
Treptat,încorporezi albuşurile cu o paletă de sus în jos,apoi omogenizezi smântâna,fructele uscate şi stafidele. Torni compoziţia într-o tavă tapetată. Dai la cuptorul încins şi o laşi o oră. La final,o pudrezi cu zahărul vanilat. O serveşti ornată cu frunze de mentă.
Foto:Profimedia