Prăjitură cu frişcă şi zmeură

Un desert aspectuos, această prăjitură poate fi o surpriză frumoasă pentru cei dragi sau prieteni!
Ai nevoie de
Pentru blat
5 ouă
200 g zahăr
200 g unt topit şi răcit
140 g iaurt cremos
300 g făină
1 praf de copt
50 ml zeamă de lămâie
Pentru cremă
400 g ciocolată albă
200 g smântână pentru frişcă
1 cană zmeură proaspătă
50 g ciocolată albă răzuită
Preparare
Mixezi ouăle cu zahărul,adaugi untul moale şi iaurtul. Amesteci făina cu praful de copt şi încorporezi ingredientele solide în cele lichide. Adaugi zeama de lămâie şi omogenizezi. Torni aluatul într-o tavă rotundă tapetată şi îl dai la cuptorul încălzit,în prealabil,până trece testul cu scobitoarea. Îl laşi să se răcească.
Între timp,prepari crema. Topeşti ciocolata albă pe baie de aburi. Mixezi smântâna până obţii o spumă tare şi consistentă şi încorporezi în ea,treptat,ciocolata rece. Scoţi blatul din tavă,răstorni peste el crema şi o nivelezi. Decorezi prăjitura cu zmeură şi ciocolată albă răzuită. O dai la rece câteva ore.
Sursă foto:StockFood