Prăjitura cu gem şi firimituri, merită încercată

Dacă vrei ceva bun cu care să-ţi răsfeţi familia, urmează, pas cu pas, această reţetă. Cu puţină răbdare şi cu multă dragoste, rezultatul este grozav.
Ai nevoie de
Pentru aluat: făină / 3 ouă / 250 g zahăr pudră / 2 pliculeţe zahăr vanilat / 1 pachet unt moale / 1 praf de sare / 1 ou, pentru uns foaiaPentru umplutură: 350 g gem de prune
Pasul 1
Amesteci o mână de făină cernută cu zahărul, praful de sare, zahărul vanilat şi adaugi ouăle unul câte unul, mixând continuu.
Pasul 2
Pui untul, amesteci ca să se încorporeze bine ingredientele şi adaugi făină cât cuprinde. Frămânţi un aluat elastic şi opreşti din el pentru „firimituri“.
Pasul 3
Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi întinzi aluatul.
Pasul 4
Întinzi pe cocă gemul şi nivelezi. Ungi marginile aluatului cu oul bătut şi bagi la cuptorul încins pentru aproximativ 20 de minute. Dai aluatul păstrat prin răzătoare şi presari „firimiturile“ deasupra prăjiturii. Bagi la cuptor şi ţii până când se rumenesc frumos.
Trucurile Mariei
Foloseşte pentru prăjituri doar unt cu 80% grăsime.
Ţine, cel puţin 30 de minute, ouăle la temperatura camerei înainte de-a le folosi.
Când utilizezi mixerul pentru prepararea aluaturilor, opreşte-l din când în când şi adună cu o spatulă aluatul de pe pereţii vasului.