Prăjitură delicioasă cu cremă de ciocolată

1 77176 original jpg jpeg

Venim în întâmpinarea dorinţelor tale şi iată ce reţetă rafinată îţi propunem.

1 tavă1 hDificultate medie

Ai nevoie de

Pentru blat

200 g unt

100 ml apă

250 g făină

3 linguri cacao

1 praf de copt

200 g zahăr

3 ouă

75 ml smântână

Pentru cremă

1 kg ciocolată menaj

700 ml smântână pentru frişcă

esenţă de rom, după gust

Pentru decor

fructe de pădure

Mod de preparare

Pentru aluat pui pe foc untul cu apa, până se topeşte untul. Dai deoparte. Amesteci făina cu zahărul, cacaua şi cu praful de copt. Baţi ouăle cu smântâna şi le încorporezi în unt, apoi pui făina în ploaie, amestecând uşor, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi îl tai în două felii.

Pentru cremă, pui pe foc ciocolata cu smântâna. Amesteci până când se topeşte ciocolata, dai deoparte şi pui esenţă de rom, după gust. Laşi la răcit, mixând din când în când ca să obţii o cremă pufoasă. Aşezi prima felie de prăjitură pe un platou, întinzi trei sferturi din cremă, pui cealaltă felie şi netezeşti peste ea crema rămasă. Decorezi cu fructe de pădure, după imaginaţie. Ţii prăjitura la rece.