Prăjitură fină cu frişcă şi kiwi

1 74499 original jpg jpeg

Unele dintre cele mai bune prăjituri ci citrice sunt cele cu kiwi. Au un gust uşor acrişor şi sunt răcoroase. Iată cum faci o prăjituri cu kiwi, frişcă şi blat crocant cu mac.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru blat

4 ouă

250 g unt

250 g zahăr

400 g făină

1 plic praf de copt

150 g mac

200 ml lapte

coaja rasă de la ½ lămâie

6 kiwi feliate

Pentru crema de frişcă

250 g smântână pentru frişcă cu  30% grăsime (rece)

75 g zahăr pudră,cernut

esenţă de vanilie,după gust

Pentru crema de vanilie

4 gălbenuşuri

140 g zahăr

60 g făină

500 ml lapte

1 păstaie de vanilie

Pentru glazură 

200 g zahăr pudră

4-5 linguri zeamă de lămâie

3 linguri apă

Cum se prepară prăjitura

Pentru blat,separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile până obţii o spumă tare. Freci untul moale cu zahărul,adaugi gălbenuşurile pe rând,apoi încorporezi jumătate din cantitatea de făină,praful de copt şi macul. Torni laptele treptat,adaugi făina rămasă,coaja rasă de lămâie şi albuşurile bătute spumă. Răstorni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Laşi prăjitura să se răcească şi o tai în două foi egale.

Între timp,prepari crema de frişcă. Mixezi smântâna rece la viteză mică şi adaugi treptat zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Continui să mixezi,la o viteză mai mare,până când se îngroaşă şi devine o spumă tare. Pui o cană de frişcă într-un poş,pentru ornat,şi o dai la frigider 1 oră.

Pentru crema de vanilie,freci gălbenuşurile cu zahărul. Le amesteci cu făina până se omogenizează. Fierbi laptele cu păstaia de vanilie tăiată în două,pe lungime,până dă în clocot. Scoţi vanilia şi laşi să se răcească. Torni laptele treptat peste compoziţia de gălbenuşuri. Aşezi vasul pe baie de aburi şi fierbi până când crema se îngroaşă suficient. O laşi să se răcească.

La final,asamblezi prăjitura astfel:nivelezi crema de vanilie peste prima foaie,aşezi feliuţe de kiwi scurse,în prealabil,apoi nivelezi crema de frişcă peste fructe. Aşezi a doua foaie de prăjitură.

Cerni zahărul pudră şi îl freci într-un vas cu zeama de lămâie şi apa călduţă,până când obţii o glazură lucioasă. O întinzi peste prăjitură şi,la final,decorezi cu frişca din poş şi cu feliuţe de kiwi.



Recente

Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg