Prăjitură fină cu frişcă şi kiwi

1 74499 original jpg jpeg

Unele dintre cele mai bune prăjituri ci citrice sunt cele cu kiwi. Au un gust uşor acrişor şi sunt răcoroase. Iată cum faci o prăjituri cu kiwi, frişcă şi blat crocant cu mac.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru blat

4 ouă

250 g unt

250 g zahăr

400 g făină

1 plic praf de copt

150 g mac

200 ml lapte

coaja rasă de la ½ lămâie

6 kiwi feliate

Pentru crema de frişcă

250 g smântână pentru frişcă cu  30% grăsime (rece)

75 g zahăr pudră,cernut

esenţă de vanilie,după gust

Pentru crema de vanilie

4 gălbenuşuri

140 g zahăr

60 g făină

500 ml lapte

1 păstaie de vanilie

Pentru glazură 

200 g zahăr pudră

4-5 linguri zeamă de lămâie

3 linguri apă

Cum se prepară prăjitura

Pentru blat,separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile până obţii o spumă tare. Freci untul moale cu zahărul,adaugi gălbenuşurile pe rând,apoi încorporezi jumătate din cantitatea de făină,praful de copt şi macul. Torni laptele treptat,adaugi făina rămasă,coaja rasă de lămâie şi albuşurile bătute spumă. Răstorni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Laşi prăjitura să se răcească şi o tai în două foi egale.

Între timp,prepari crema de frişcă. Mixezi smântâna rece la viteză mică şi adaugi treptat zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Continui să mixezi,la o viteză mai mare,până când se îngroaşă şi devine o spumă tare. Pui o cană de frişcă într-un poş,pentru ornat,şi o dai la frigider 1 oră.

Pentru crema de vanilie,freci gălbenuşurile cu zahărul. Le amesteci cu făina până se omogenizează. Fierbi laptele cu păstaia de vanilie tăiată în două,pe lungime,până dă în clocot. Scoţi vanilia şi laşi să se răcească. Torni laptele treptat peste compoziţia de gălbenuşuri. Aşezi vasul pe baie de aburi şi fierbi până când crema se îngroaşă suficient. O laşi să se răcească.

La final,asamblezi prăjitura astfel:nivelezi crema de vanilie peste prima foaie,aşezi feliuţe de kiwi scurse,în prealabil,apoi nivelezi crema de frişcă peste fructe. Aşezi a doua foaie de prăjitură.

Cerni zahărul pudră şi îl freci într-un vas cu zeama de lămâie şi apa călduţă,până când obţii o glazură lucioasă. O întinzi peste prăjitură şi,la final,decorezi cu frişca din poş şi cu feliuţe de kiwi.



Recente

shutterstock 2150117627 jpg
Inele cu crema si fructe  Sursa foto shutterstock 2038354217 jpg
Obiceiuri sanatate  Sursa foto shutterstock 2175402793 jpg
Budinca de vanilie  Sursa foto shutterstock 1036373248 jpg
shutterstock 2281365969 jpg
Procesul creativ de la idee la un parfum unic jpg
Tradiții și tendințe în aranjamentele de flori pentru Ziua Îndrăgostiților jpg
Cannelloni umpluti  Sursa foto shutterstock 590881370 jpg
Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg