Prăjitură fină cu frişcă şi kiwi

1 74499 original jpg jpeg

Unele dintre cele mai bune prăjituri ci citrice sunt cele cu kiwi. Au un gust uşor acrişor şi sunt răcoroase. Iată cum faci o prăjituri cu kiwi, frişcă şi blat crocant cu mac.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru blat

4 ouă

250 g unt

250 g zahăr

400 g făină

1 plic praf de copt

150 g mac

200 ml lapte

coaja rasă de la ½ lămâie

6 kiwi feliate

Pentru crema de frişcă

250 g smântână pentru frişcă cu  30% grăsime (rece)

75 g zahăr pudră,cernut

esenţă de vanilie,după gust

Pentru crema de vanilie

4 gălbenuşuri

140 g zahăr

60 g făină

500 ml lapte

1 păstaie de vanilie

Pentru glazură 

200 g zahăr pudră

4-5 linguri zeamă de lămâie

3 linguri apă

Cum se prepară prăjitura

Pentru blat,separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile până obţii o spumă tare. Freci untul moale cu zahărul,adaugi gălbenuşurile pe rând,apoi încorporezi jumătate din cantitatea de făină,praful de copt şi macul. Torni laptele treptat,adaugi făina rămasă,coaja rasă de lămâie şi albuşurile bătute spumă. Răstorni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Laşi prăjitura să se răcească şi o tai în două foi egale.

Între timp,prepari crema de frişcă. Mixezi smântâna rece la viteză mică şi adaugi treptat zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Continui să mixezi,la o viteză mai mare,până când se îngroaşă şi devine o spumă tare. Pui o cană de frişcă într-un poş,pentru ornat,şi o dai la frigider 1 oră.

Pentru crema de vanilie,freci gălbenuşurile cu zahărul. Le amesteci cu făina până se omogenizează. Fierbi laptele cu păstaia de vanilie tăiată în două,pe lungime,până dă în clocot. Scoţi vanilia şi laşi să se răcească. Torni laptele treptat peste compoziţia de gălbenuşuri. Aşezi vasul pe baie de aburi şi fierbi până când crema se îngroaşă suficient. O laşi să se răcească.

La final,asamblezi prăjitura astfel:nivelezi crema de vanilie peste prima foaie,aşezi feliuţe de kiwi scurse,în prealabil,apoi nivelezi crema de frişcă peste fructe. Aşezi a doua foaie de prăjitură.

Cerni zahărul pudră şi îl freci într-un vas cu zeama de lămâie şi apa călduţă,până când obţii o glazură lucioasă. O întinzi peste prăjitură şi,la final,decorezi cu frişca din poş şi cu feliuţe de kiwi.



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg