Reţete gustoase pentru un plus de sănătate

1 56209 original jpg jpeg

Există alimente care, combinate între ele, aduc un aport mai mare de vitamine organismului decât dacă ar fi consumate separat. Descoperă reţete sănătoase obţinute din asocierea produselor alimentare.

Paste cu oţet de vin roşu

Oţetul obţinut din vinul roşu conţine,ca şi celelalte tipuri de oţet,acid acetic. Acesta este benefic în reducerea zahărului din sânge,care apare după consumul de alimente bogate în carbohidraţi,cum ar fi pastele,orezul şi pâinea.

Încearcă reţeta de salată de paste asezonată cu oţet din vin roşu pentru un prânz sănătos. Într-un castron mic amestecă 3 linguri ce ulei de măsline,2 linguri cu oţet din vin roşu,o linguriţă cu boabe de muştar,sare şi piper după gust. Într-o cratiţă fierbe 450 de grame de paste conform indicaţiilor de pe pachet. După ce le-ai scurs de apă,adaugă felii de somon afumat,roşii cherry şi sosul de oţet preparat. Vei obţine 4 porţii de paste sănătoase.

Pui cu grapefruit

Carnea de pui,porc,vită şi peşte sunt surse naturale de coenzima Q10,care ajută organismul să producă energie şi să menţină sub control tensiunea arterială. De cealaltă parte,grepfrutul ajută organismul să absoarbă mai bine coenzima Q10 din produsele din carne.

Încearcă să prepari pentru cină piept de pui cu sos de grepfrut pentru a-ţi fortifica organismul. Alege două fructe de grepfrut,curăţă-le de coajă şi taie-le în bucăţi mici. Adaugă grepfrutul într-un bol,alături de o jumătate de ceapă călită,un ardei roşu tăiat cubuleţe,frunze de busuioc şi câteva afine,cireşe sau vişine uscate. Într-o tigaie pune un strop de ulei şi pieptul de pui. După ce s-a rumenit,adaugă peste carne sosul preparat.

Citeşte şi:

Totul despre asocierea alimentelor

Alimente care reduc grăsimile din sânge