Risotto cu pulpe de pui şi cârnat picant

Prepară pentru masa de prânz o reţetă gustoasă de risotto cu pulpe de pui şi cârnat picant.
Ingrediente pentru 4 persoane:
-300 g de pulpe de pui dezosate,tăiate în cuburi
-un cârnat Plai picant de la Moldova în Bucate,de aproximativ 120 g,tăiat în felii
-2 linguri de ulei de floarea soarelui
-o ceapă medie,tocată mărunt
-1-2 căţei de usturoi,tăiaţi în feliuţe
-250 g de orez cu bob rotund
-100 g de mazăre boabe
-1,5 l de supă de pasăre
-sare şi piper negru măcinat,după gust
Mod de preparare:
Sotaţi uşor,ceapa şi usturoiul într-o crăticioară,la temperatură joasă. Dupa 4-5 minute adăugaţi cuburile de pui,amestecând frecvent,iar după încă 5 minute,adăugaţi şi feliile de cârnat.
Când cuburile de pui s-au rumenit uşor,adăugaţi orezul în crăticioară,amestecând încă 2 minute,apoi adăugaţi câte 1 polonic de supă caldă,amestecând astfel încât orezul sa încorporeze uşor supa.
Când au mai rămas doar 1-2 polonice de supă,adăugaţi condimentele şi mazărea împreună cu restul de supă. Amestecaţi până toată supa a fost încorporată şi risotto are aspect cremos.
Serviţi risotto cu salată verde.































