Salată de vinete cu ardei şi ciuperci
Salata de vine este un preparat nelipsit de pe mesele românilor, chiar şi în zi de sărbătoare. Îţi propunem însă o reţetă îmbunătăţită, cu un plus de savoare: vinete cu ardei şi ciuperci.
Ingrediente
- 3 vinete
- 2 cepe
- 200 g ciuperci din conservă
- 3 ardei copţi
Pentru maioneza aveţi nevoie de:
- un gălbenuş
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare
Într-o tigaie se pun 2 linguri ulei şi se căleşte ceapa tăiată cubulete, pentru 3-4 minute. După ce se înmoaie se pun ciupercile tăiate mărunt şi se lasă până se evapora tot lichidul lăsat de ciuperci. Se lasă apoi la răcit.
Maioneza se face dintr-un gălbenuş, o linguriţă de muştar, un praf de sare şi 200 ml ulei.
Într-un castron se mixează vinetele cu 50 ml ulei. Se adaugă ciupercile răcite, ardeii, maioneza şi se omogenizează uşor.
Se potriveşte de sare şi piper şi se da la rece. Se serveşte cu pâine proaspătă şi roşii. Poftă bună!
Încearcă şi alte reţete cu vinete
Vinete la grătar cu usturoi şi ulei de măsline! Reţeta perfectă de vară
Crochete de vinete cu sos de roşii
Vinete pane, cel mai bun aperitiv
Sursă: bucataras.ro