Vinete la grătar cu usturoi şi ulei de măsline! Reţeta perfectă de vară

1 82853 original jpg jpeg

Este sezonul vinetelor, aşa că ar fi păcat să nu profităm de ele. Cum altfel, decât cu o reţetă simplă, care se potriveşte în aceste zile călduroase, dar şi pe perioada postului. Reţeta de vinete la grătar cu usturoi şi ulei de măsline te va cuceri instant!

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • o căpăţână de usturoi
  • o legătură de pătrunjel verde
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

Spălaţi vinetele, îndepărtaţi codiţele şi tăiaţi-le în felii subţiri, Vinetele se aşază pe grătarul încins. Lăsaţi-le până se rumenesc pe ambele părţi, apoi adaugă sare şi piper după gust.Puteţi pune şi cimbru uscat, usturoi praf sau orice combinaţie vă place.

Toacă mărunt usturoiul şi adaugă-l peste vinete. Repetă straturile, până când s-au terminat toate feliile de vinete. Apoi adaugă ulei de măsline, o cantitate mai mare, şi pătrunjelul. 

Preparatul se poate servi cu pâine prăjită sau ca şi garnitură. Poftă bună! 

Sursă: secretele.com