Ştrudel cu stafide şi mac
Cele mai bune deserturi sunt cele preparate în casă, cum este şi acest ştrudel cu stafide şi mac.
De ce ai nevoie pentru ştrudel cu stafide şi mac
Pentru aluat
15 linguri ulei15 linguri apă minerală1 praf de sare2 linguri zahăr pudrăfăină, cât cuprinde
Pentru umplutură
350 g mac măcinat
450 ml lapte
75 g făină
1 linguriţă esenţă de rom
150 g zahăr
2 linguri stafide
1 ou, pentru uns
Cum se prepară ştrudelul cu stafide şi mac
Amesteci uleiul cu apa minerală, zahărul şi sarea. Încorporezi făina treptat şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic.
Combini macul cu laptele, zahărul, făina şi cu esenţa de rom. Îl aşezi pe foc, amestecând constant, până se îngroaşă. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit.
Întinzi aluatul, pui umplutura de mac, o nivelezi şi presari stafidele. Rulezi şi aşezi prăjitura într-o tavă tapetată. O ungi cu oul bătut şi o dai la cuptor până se rumeneşte.