Tartă cu mere şi cremă de migdale, o reţetă delicioasă VIDEO

1 84883 original jpg jpeg

Eşti înnebunită după dulciuri şi vrei să încerci ceva nou? Atunci ai nimerit unde trebuie deoarece avem pentru tine o reţetă inedită şi aromată. După ce vei gusta din această tartă cu mere şi cremă de migdale, te vei îndrăgosti de ea, pe loc!

Tartă cu mere şi cremă de migdale - reţetă VIDEO

Ingrediente tartă cu mere şi cremă de migdale (3 bucăţi):

1 aluat foietaj

Crema de migdale

  • 55 gr migdale fara coaja macinate marunt
  • 55 gr zahar pudra
  • 55 gr unt la temp. camerei
  • 1/4 baton vanilie (sau 1/4 lingurita pasta de vanilie)
  • 1 lingura brandy de mere
  • 10 gr faina alba
  • 1 ou

Umplutura de mere

  • 3 mere Golden Delicious
  • 40 gr unt
  • 40 gr zahar (folositi un plic de zahar vanilat)
  • 50 ml brandy de mere

Preparare tartă cu mere şi cremă de migdale:

Se taie 3 discuri de 14 cm diametru din foietaj. Se înţeapă cu furculiţa peste tot şi se dau la frigider.

Se prepară CREMA: untul, vanilia şi zahărul pudră se freacă cu mixerul 3 minute. Se adaugă în fir subţire oul bătut. Se amestecă bine până la incorporare. Se adaugă brandy şi migdale măcinate, se mixează bine. La final se adaugă făina şi se amestecă până când aveţi o cremă groasă, ce stă pe lingură.

Se prepară MERELE: se curăţă de coaja şi cotoare. Se taie în două şi se pun pe tocător, cu tăietura în jos. Se feliază după grosimea dorită. Se ia o tigaie, se topeşte unt şi zahăr în ea. Se pun feliile de mere şi se amestecă până când se înmoaie (5-10 minute). Se adaugă brandy şi se fierbe la foc mic, până se formează un sos. Se scot feliile din tigaie si se pun pe farfurie.

Se incinge cuptorul la 190 grade, cu tavă în ea. Se pune foaie de copt şi se aşază discurile de foietaj pe ea. Se rulează marginea spre interior şi se apasă cu furculiţa.

image

În mijlocul aluatului se pune 1/3 din crema de migdale, în ce fel doriţi. Feliile de mere se aşază deasupra, în ce model doriţi.

Tarta cu mere şi cremă de migdale se va coace 20-25 de minute. Când marginea e rumenă şi umflată, deliciul dvs. e gata! Puteţi servi tartele cu sos de vanilie, sosul de la mere sau inghetată.

Sursa: e-retete.ro



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg