Tartă cu mere şi cremă de migdale, o reţetă delicioasă VIDEO

1 84883 original jpg jpeg

Eşti înnebunită după dulciuri şi vrei să încerci ceva nou? Atunci ai nimerit unde trebuie deoarece avem pentru tine o reţetă inedită şi aromată. După ce vei gusta din această tartă cu mere şi cremă de migdale, te vei îndrăgosti de ea, pe loc!

Tartă cu mere şi cremă de migdale - reţetă VIDEO

Ingrediente tartă cu mere şi cremă de migdale (3 bucăţi):

1 aluat foietaj

Crema de migdale

  • 55 gr migdale fara coaja macinate marunt
  • 55 gr zahar pudra
  • 55 gr unt la temp. camerei
  • 1/4 baton vanilie (sau 1/4 lingurita pasta de vanilie)
  • 1 lingura brandy de mere
  • 10 gr faina alba
  • 1 ou

Umplutura de mere

  • 3 mere Golden Delicious
  • 40 gr unt
  • 40 gr zahar (folositi un plic de zahar vanilat)
  • 50 ml brandy de mere

Preparare tartă cu mere şi cremă de migdale:

Se taie 3 discuri de 14 cm diametru din foietaj. Se înţeapă cu furculiţa peste tot şi se dau la frigider.

Se prepară CREMA: untul, vanilia şi zahărul pudră se freacă cu mixerul 3 minute. Se adaugă în fir subţire oul bătut. Se amestecă bine până la incorporare. Se adaugă brandy şi migdale măcinate, se mixează bine. La final se adaugă făina şi se amestecă până când aveţi o cremă groasă, ce stă pe lingură.

Se prepară MERELE: se curăţă de coaja şi cotoare. Se taie în două şi se pun pe tocător, cu tăietura în jos. Se feliază după grosimea dorită. Se ia o tigaie, se topeşte unt şi zahăr în ea. Se pun feliile de mere şi se amestecă până când se înmoaie (5-10 minute). Se adaugă brandy şi se fierbe la foc mic, până se formează un sos. Se scot feliile din tigaie si se pun pe farfurie.

Se incinge cuptorul la 190 grade, cu tavă în ea. Se pune foaie de copt şi se aşază discurile de foietaj pe ea. Se rulează marginea spre interior şi se apasă cu furculiţa.

image

În mijlocul aluatului se pune 1/3 din crema de migdale, în ce fel doriţi. Feliile de mere se aşază deasupra, în ce model doriţi.

Tarta cu mere şi cremă de migdale se va coace 20-25 de minute. Când marginea e rumenă şi umflată, deliciul dvs. e gata! Puteţi servi tartele cu sos de vanilie, sosul de la mere sau inghetată.

Sursa: e-retete.ro



Recente

clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg