Tocăniţă cu carne de porc

Hrănitoare şi săţioasă, tocăniţa cu carne de porc este gustoasă şi pe gustul tuturor.
Ai nevoie de
500 g pulpă de porc2 cepe50 g pastă de roşii100 mlvin roşu500 g mazăresarepiperulei3 linguri smântână3 ouă fierte,opţional
Speli şi tai cubuleţe carnea de porc. Încingi uleiul şi o rumeneşti pe toate părţile. Stingi cu vin roşu şi mai ţii pe foc până când scade zeama la jumătate. Scoţi carnea cu o spumieră şi o pui deoparte. Peste zeama rămasă adaugi cepele mărunţite,mazărea şi apă cât să le acopere. Când mazărea este fiartă,aşezi înapoi în oală carnea cu pasta de roşii,sarea şi piperul.
Amesteci cu grijă,completezi cu apă şi fierbi acoperit. Laşi ingredientele să se pătrundă bine 2-3 ore. Spre final,adaugi smântâna păstrată la temperatura camerei. O serveşti,dacă vrei,cu felii de ouă fierte.
Sursă foto:Profimedia