Tort diplomat cu pere

1 74339 original jpg jpeg

Fie că se apropie o ocazie festivă sau vrei să te îndulceşti cu ceva bun, prepară tortul diplomat cu pere.

De ce ai nevoie pentru tort

Pentru blat

5 ouă

2 linguri ulei

sare

5 linguri zahăr

5 linguri făină

coajă rasă de portocală

Pentru cremă

6 ouă

7 linguri zahăr

200 ml lapte

3 plicuri gelatină

400 ml frişcă lichidă

2 pere

Cum se prepară tortul

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu uleiul şi cu un praf de sare. Baţi albuşurile şi,când s-au legat,adaugi zahărul şi mixezi încontinuu. Încorporezi gălbenuşurile,făina şi coaja rasă de portocală. Amesteci până obţii un aluat omogen pe care îl pui într-o tavă cu fund detaşabil,tapetată în prealabil. Laşi la cuptor până trece testul scobitorii.

Descojeşti perele,le tai în 4 şi pui feliile în mijlocul blatului. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi laptele şi pui cratiţa pe foc mic. Amesteci până se îngroaşă. Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj,o încorporezi în cremă şi laşi la răcit.

Baţi albuşurile spumă tare şi le înglobezi în cremă. Mixezi frişca până se întăreşte şi o adaugi în compoziţie. Torni crema peste blat,nivelezi şi laşi la frigider câteva ore. În momentul servirii,ornezi după imaginaţie.