Semnul de pe faţă care îţi poate spune că trebuie să mergi la medicul dermatolog. Ce afecţiune poate ascunde

1 lupus jpg jpeg

Un simplu control la medicul dermatolog poate fi util, mai ales dacă pe ten apar imperfecţiuni cu care nu te-ai mai confruntat. Unele semne de pe faţă pot indica prezenţa anumitor probleme de sănătate. Este cazul şi „Erupţiei Fluture‟, o problemă cu care se confruntă mai des femeile.

Apariţia bruscă a unei erupţii cutanate pe faţă poate fi semnul unei afecţiuni autoimune, unei alergii sau chiar semnul unui virus contactat. De pildă, apariţia unei erupţii roşii pe obraji ar putea fi o erupţie malară, cunoscută şi sub numele de „Erupţia Fluture‟. De ce această denumire? Pentru că petele apărute pe ten seamănă cu aripile unui fluture. Această afecţiuni a pielii apare adesea sub formă de pete de culoare roşie, roz sau violet.

Aceste pete pot să apară peste noapte şi pot să dispară în câteva zile sau în câteva săptămâni. De ce este specială această erupţie? Deoarece poate fi semnul bolii Lupus, o boală autoimună care afectează pielea oamenilor, pe lângă rinichi, creier, inimă, plămâni şi articulaţii. Alte simptome ale acestei afecţiuni pot include: oboseală, căderea părului, sensibilitate la lumină, uscarea ochulor, ceaţa creierului şi dureri articulare. 

Citeşte şi: Cele mai bune demachiante naturale. Cum te pot ajuta bananele să scapi de fondul de ten de pe faţă 

Nu se cunoaşte exact cauza apariţiei acestei boli, însă unii oameni se nasc cu predispoziţia de a dezvolta boala. De asemenea, unul dintre factorii apariţiei sale poate fi un tratament medicamentos nepotrivit sau expunerea excesivă la soare.

Statisticile arată că boala este mai frecventă la femei, iar dacă observi prezenţa acestei erupţii cutanate pe tenul tău, este indicat să te adresezi medicului tău, pentru a-ţi recomanda cel mai bun tratament, în funcţie de istoricul medical şi de analize. 

Sursă foto: Shutterstock