5 destinaţii spectaculoase distruse de turişti

1 76631 original jpg jpeg

Tuturor ne place să călătorim, să cunoaştem culturi şi obiceiuri diferite de ale noastre. Din păcate, unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din lume sunt ameninţate de numărul mare de turişti care le vizitează anual. Iată ce locuri sunt în pericol!

Veneţia, Italia

Oamenii sunt de părere că Veneţia e în pericol să fie înghiţită de ape în viitor din cauza milioanelor de turişti care merg acolo în fiecare an. În timpul verii, oraşul pitoresc poate vedea peste 80.000 de turişti pe zi, ceea ce îl face atât de aglomerat, încât unele dintre atracţiile turistice principale devin inaccesibile. De asemenea, mulţi dintre vizitatori sunt aduşi în oraş de către navele de croazieră ale căror trafic ameninţă căile navigabile şi zonele istorice.

Piramidele din Giza, Egipt

Una dintre cele şapte minuni ale lumii sunt piramidele din Giza. Din nefericire, în ultimii ani s-au deteriorat foarte mult şi s-ar putea să nu mai existe pentru mult timp. Turismul în această zonă a Egiptului a afectat aceste structuri antice şi orice încercare de a le restabili nu a făcut decât să agraveze situaţia.

Colosseumul din Roma, Italia

Locul unde odată aveau loc lupte între gladiatori, Colosseumul de la Roma nu mai este cu siguranţă ce a fost la deschiderea din anul 80 d.Hr. Cei aproape 2000 de ani au deteriorat structura, dar nici vizitatorii care au fost prea amabili, fiind prinşi în repetate rânduri furând pietre de la stâlpii rămaşi. Deşi în acest obiectiv turistic au rămas în mare parte doar grămezi de piatră spartă, este un loc istoric din care mai sunt multe de aflat şi de aceea trebuie să fie păstrat şi respectat ca atare.

Angkor Wat, Cambodgia

Acest templu antic se mândreşte cu arhitectura Khmer clasică şi este una dintre atracţiile principale ale Cambogiei. Banii din turism sunt folosiţi pentru a restabili structura, deşi vizitatorii sunt una dintre cauzele deteriorării sale. Traficul pietonal, picturile găsite pe pereţii templului nu au făcut decât să-i ia din strălucire. Dacă guvernul un va lua măsuri pentru a limita numărul vizitatorilor, acest sit al Patrimoniului Mondial ar putea fi distrus în totalitate.

Marele Zid, China

Sutele de mii de turişti care se plimbă anual pe Marele Zid vandalizează construcţia prin desene cu graffiti. Lipsa finanţării guvernamentale pentru protecţia Marelui Zid vor continua să ameninţe obiectivul turistic pentru mult timp de acum încolo.