Unul dintre locurile misterioase ale lumii este Triunghiul Bermudelor sau Triunghiul Diavolului aflat între Florida, Puerto Rico şi Insulele Bermude. Oamenii de ştiinţă au căutat o explicaţie logică pentru dispariţiile care s-au petrecut de-a lungul timpului în această zonă. Unii cred este vorba despre nişte anomalii meteorologice, iar alţii dau vina pe o activitate supranaturală. În acest perimetru au dispărut în mod misterios 75 de avioane, peste o sută de nave şi a mii de oameni. Legenda Triunghiului Bermudelor începe în octombrie 1492, când Cristofor Columb ar fi văzut o lumină necunoscută pe mare în timpul primei sale călătorii spre Lumea Nouă, cu puţin înainte de a ajunge în Guanahani. Nu există încă o singură teorie care să demonstreze tiinţific cele ce s-au petrecut acolo. Cea mai recentă dispariţie a fost a unei bărci cu 20 de pasageri, pe 28 decembrie 2020. Descoperă şi alte locuri la fel de misterioase ca acesta în cele ce urmează!

Există elfi în Islanda?

Mai mult de jumătate din populaţia Islandei crede cu ardoare în spiriduşi care trăiesc în rocile vulcanice din mediul rural. Unii insulari pretind că văd şi chiar conversează cu familii de spiriduşi. Alţii doar le recunosc existenţa. Se crede că aceştia au o lume a lor, invizibilă, de aceea nu toată lumea este capabilă să-i vadă. Nu numai elfii populează zona. Mulţi cred că trolii şi piticii au fost speriaţi de activitatea umană.

Localnicii au protejat locurile cunoscte ca aparţinând spiriduşilor şi au împiedicat instalarea unor şantiere de construcţii acolo. Unii le-au construit chiar şi case mici în locurile în care se spune că au fost văzuţi. Proiectele de construcţii, inclusiv o autostradă din Reykjavik, au fost suspendate sau mutate pentru a nu deranja comunitatea de elfi despre care se credea că locuieşte acolo. Avocaţii fac lobby pentru elfi de ani de zile, spunând că perturbarea caselor lor ar putea duce la haos. Distrugerea unor maşini şi accidentele rutiere sunt puse pe seama faptului că elfii au fost deranjaţi şi s-au revoltat împotriva oamenilor.

„Fantomele tsunami” din Tohoku, Japonia