Întrebarea care se pune foarte des este ce tip de machiaj este potrivit pentru ele. Dacă şi tu eşti şatenă, răspunsul este simplu: nuanţe intense care să te scoată în evidenţă.

Violet şi nude dacă părul e şaten închis

Potrivit unica.ro, dacă ai un păr şaten închis, poţi folosi cam orice culoare în machiajul ochilor. Una din cele mai potrivite este violetul intens, pe care îl poţi combina cu ruj nude. Dacă vrei să-ţi faci buzele cu o culoare mai puternică, foloseşte un violet deschis pe pleoape. 

Citeşte şi: Piele fină pe termen lung, chiar şi în zonele greu accesibile

Ruj roşu zilnic, dacă ai şaten mediu

Dacă părul tău e de un şaten mediu, poţi să foloseşti culori puternice. Aplică o pudră bronzantă care reflectă lumina, un blush rozaliu pe pomeţi, iar pe buze poţi folosi un ruj roşu intens, cu condiţia ca ochii să fie machiaţi în culori neutre.

Machiaj mai natural dacă eşti şatenă deschis

La un păr şaten deschis se potriveşte un machiaj mai natural. Încearcă un cat eye discret cu pleoapele uşor luminate de un fard translucent. Pe pomeţi aplică un blush piersiciu, iar pe buze foloseşte o culoare un balsam foarte puţin colorat.

Citeşte şi: Cum îţi colorezi sprâncenele în funcţie de nuanţa părului

Orice variantă ai alege, nu uita că principala regulă pentru un machiaj reuşit este să alegi pe ce anume pui accent, ochi sau buze. Nu uita de fardul de obraz, elementul care defineşte orice make-up şi nici de sprâncene, căci forma lor îţi poate schimba complet fizionomia. 

Sursa foto: pixabay.com