Forţă şi curaj, îndemnul Mădălinei Ghenea, actriţa aflată în Italia

„Forţă şi curaj! Credinţa înainte de frică! Aceasta este o fotografie făcută cu câteva luni înainte de începerea acestui coşmar. Vă rog să rămâneţi toţi în siguranţă! Italia a primit mesajul, o ţară de aproximativ 60 de milioane de locuitori s-a închis. În prima zi a restricţiei privind deplasările şi adunările publice pentru a stopa răspândirea agresivă a coronavirusului, italienii nu au mai ieşit pe străzi, nu au mai frecventat magazinele, bisericile şi terenurile de fotbal. Aceştia au respectat decretul „Eu rămân acasă' al guvernului, anunţat luni seara de premierul Giuseppe Conte cu o pledoarie pentru sacrificiul comun pentru a proteja populaţia în vârstă a ţării şi pentru a salva sistemul de sănătate de colaps.

Focarul de coronavirus este acum o pandemie globală, au spus oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, confirmând ceea ce spun mulţi epidemiologi de săptămâni întregi. ⁣

Adelina Chivu, în carantină la Milano: "Da, este adevărat! Medicii aleg cine trăieşte şi cine moare”

„Pandemia nu este un cuvânt pe care să-l folosim uşor sau nepăsător', a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii, la o conferinţă de presă la Geneva. „Nu putem spune asta suficient de tare sau suficient de clar sau de destul de des', a adăugat el. „Toate ţările pot schimba cursul acestei pandemii.' ⁣

Catrinel Menghia, panicată în Italia, în plină carantină de coronavirus: "Am prieteni care s-au îmbolnăvit, este teribil"


Până acum, Organizaţia Mondială a Sănătăţii evitase să folosească termenul pentru a descrie salturile epidemice din întreaga lume, de teamă să nu dea impresia că este de neoprit şi că ţările vor renunţa să încerce să o oprească.

Aceasta este o poveste în curs de dezvoltare”,
a transmis Mădălina Ghenea.