Prinde-ţi părul la spate cu un elastic,asigură şi partea din faţă cu o eşarfă sau cu o bentiţă şi demachiază-te bine de tot.

Ai nevoie de aproximativ o linguriţă de miere,brută,din borcan,pe care să o aplici fie cu ajutorul degetelor,fie cu lingura în sine.

Ia pe vârfurile degetelor şi unge-ţi faţa,în mod uniform. Pentru o aplicare mai bună,procedează ca şi cu fondul de ten. Aplică mierea,din loc în loc,ca pe nişte bobiţe şi apoi întinde-o pe toată faţa.

Las-o pe faţă între 10 minute şi o oră. În timpul acesta poţi face cam orice. Te poţi uita la televizor,poţi spăla vase,poţi mânca şi aşa mai departe.

Clăteşte cu apă călduţă,apoi tamponează cu un prosop moale,ca să usuci. O să fii surprinsă de cât de uşor se îndepărtează mierea.

Dacă simţi nevoia de ceva după,poţi folosi un toner din oţet de cidru de mere. Hidratează apoi cu ulei de nucă de cocos. Nu îţi face griji! Parfumul mierii şi al uleiului de nucă de cocos vor anula mirosul oţetului.

Sfaturi:

Îţi poţi umezi un pic tenul cu nişte apă,înainte de aplicarea mierii. Acest lucru facilitează răspândirea mierii,dar nu exagera cu apa,pentru a nu face mierea să curgă.

Alege o miere„crudă”,nepasteurizată,pentru a fi sigură că  enzimele şi nutrienţii sunt intacte.

Poţi aplica o astfel de mască în fiecare zi,atâta vreme cât nu-ţi simţi tenul „prea curat”.