Tenul uscat nu este uşor de îngrijit, însă ingrediente naturale precum miere de albine, banane ori gălbenuş de ou sunt ideale pentru a-ţi răsfăţa pielea, aşa că îţi propunem câteva idei de măşti pentru tenul uscat, pe care le poţi prepara chiar la tine acasă. 
 
Mască pentru tenul uscat cu miere
 
Amestecă o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de iaurt, iar pasta obţinută aplic-o apoi pe toată faţa. Mierea îţi va reface structura pielii, iar gălbenuşul şi uleiul de măsline o vor hidrata.
 
Mască pentru tenul uscat cu banane şi miere
 
Pentru a prepara această mască pentru tenul uscat ai nevoie de două banane mai verzi, o linguriţă de miere şi 150 ml de iaurt. Pisează bine până obţii un piure şi amestecă cu mierea şi iaurtul. Pasta rezultată se întinde pe toată faţa şi se clăteşte după 30 de minute, potrivit eva.ro
 
Mască pentru tenul uscat cu banane şi căpşuni
 
Tot ce trebuie să faci este să pisezi o banană până când devine o pastă, după care aplic-o pe ten şi aşteaptă  10 minute. Clăteşte întâi cu apă călduţă şi apoi cu apă rece. Pasul următor este să zdrobeşti 150 grame de căpşuni şi să amesteci cu 200 grame de smântână. Întinde pasta obţinută pe faţă pentru 30 de minute, după care clăteşti cu apă călduţă.
Masca pentru tenul uscat cu albuş de ou
 
Bate un albuş de ou până se îngroaşă, iar apoi amestecă-l cu o linguriţă de miere şi o linguriţă de ulei de măsline. După ce compoziţia se omogenizează, aplic-o pe faţă şi o las-o sa actioneze 20-30 de minute. La final, clăteşte cu apă călduţă.