Înainte de-a ajunge la Whitney Houston, melodia care a rămas şi-n ziua de azi în memoria colectivă era cât pe ce să fie făcută cunoscută de nimeni altul decât Elvis Presley. Însă Dolly a refuzat să-i dea Regelui Rock'n'Roll cântecul. Din ce motiv oare?

Dolly Parton a lansat balada în 1974, după cum ne informează Good Housekeeping, „I Will Always Love You” fiind cântată chiar de starul country în 1974, când a fost făcută cunoscută publicului pentru prima dată, cât şi în 1982, când a înregistrat-o pentru filmul The Best Little Whorehouse. Însă Parton avea vise mai mult mai abiţioase legate de compoziţia ei. Voia să i-o dea lui Elvis ca să o facă el hit.

Culmea e că Regele Rock'n'Roll era foarte interesat de compoziţia lui Dolly şi tocmai era pe punctul de-a semna contractul cu celebra compozitoare, când Parton s-a răzgândit şi s-a retras din întreaga lor colaborare. Care a fost motivul? Dolly n-a vrut să accepte ca Presley să deţină jumătate din drepturile de autor ale melodiei şi i-a interzis marelui cântăreţ să cânte vreodată în public melodia. Şi bine a făcut când l-a refuzat pe Elvis, pentru că a reuşit să obţină tot ceea ce şi-a dorit de la alt star de top!