În cei 107 ani de existenţă, atât înaintea războaielor mondiale, cât şi în perioada interbelică, hotelul Athénée Palace a găzduit lumea mondenă a Bucureştiului şi a Europei. Era locul preferat pentru organizarea de recepţii şi ceaiuri dansante. Sala „Le Diplomate‟ şi „English Bar‟ şi-au clădit reputaţia de top încă din anii '30.

Când a ieşit Păstorel Teodoreanu mai vesel decât de obicei din bar...

Mulţi au trecut pragul hotelului îndrumaţi sau seduşi iremediabil de reputaţia gastronomică. Scriitorii interbelici, dar şi cei postbelici petreceau ore în şir la braseria hotelului. Ion Barbu, Păstorel Teodoreanu, Geo Bogza, Octavian Goga, Camil Petrescu sau Nicolae Grigorescu sunt doar câteva dintre numele celebre, care întâlneau frecvent în buricul Bucureştiului. Păstorel Teodoreanu, bine-cunoscutul epigramist şi, totodată, iubitor de preparate rafinate, a intrat în istorie cu o poveste amuzantă. Într-o seară, acesta a ieşit mai vesel decât de obicei din bar şi s-a îndreptat spre un personaj galonat, în uniformă, pe care l-a crezut portar. A scos o bancnotă de 5 lei şi l-a rugat „Adu-mi te rog, un taxi!‟. Poetul făcuse o confuzie şi l-a crezut portar pe un amiral, ieşit de la o recepţie din cadrul hotelului. Indignat, acesta şi-a declinat identitatea, ameninţându-l pe poet cu arestarea. Păstorel a ripostat fără să stea pe gânduri: „Atunci cheamă-mi un vapor‟. Păstorel l-a cunoscut şi s-a bucurat de bucatele fără seamăn ale celebrului bucătar Nicolae Colea Olexiuc, care a rămas şi favoritul său, şi ale cărui reţete le-a preluat şi publicat ulterior. Rămân celebre aspicul, ghiveciul măcelăresc, batogul, salata boeuf şi multe altele.

Pe meniu: magret de canard cu andive şi piure de cireşe