În 1994, în timp ce vizita un muzeu din provincia Alsacia (Franţa), Breitweiser a văzut un pistol vechi, care l-a captivat. La vârsta de 22 de ani, Breitweiser se considera un iubitor al artei. În timp ce iubita sa, Anne-Catherine Kleinklaus, supraveghea sala, Breitweiser a deschis vitrina şi a luat pistolul. Fără nici un sistem de securitate şi fără paznici prin preajmă, cei doi au plecat nestingheriţi. A fost primul furt dintr-o lungă serie care l-a făcut pe francez cel mai prolific hoţ de artă din lume.

Potrivit The New York Times, Breitweiser a adunat o colecţie de artă pe care experţii au evaluat-o 1,5 miliarde de dolari. Printre obiectele furate se numărau monede rare, bijuterii scumpe şi picturi de Corneille de Lyon, Lucas Cranach cel Bătrân şi Pieter Brueghel cel Tânăr.

În total, Stéphane Breitweiser a furat 60 de picturi şi multe obiecte rare. În noiembrie 2001, a fost reţinut de autorităţi, pe când părăsea un muzeu din Lucerna, Elveţia. Acuzat de furtul unei trompete din secolul al XIV-lea, Breitweiser s-a întors la muzeu pentru a îndepărta orice amprente pe care le-ar fi putut lăsa atunci când a sustras obiectul şi astfel a fost prins.

Bijuterii aruncate la canal