Chisturi ovariene reprezintă saci plini de lichid şi sunt ca nişte buzunare în interiorul ovarelor. Chiar dacă sunt benigne prin natura lor,există anumite chisturi patologice,care sunt mai periculoase,şi pot duce la cancer.

De cele mai multe ori,aceste chisturi pot provoca balonare abdominală,probleme menstruale,durere în zona pelvisului în jurul datei ciclului,durere în timpul actului sexual,vărsături şi greaţă. Unele chisturi pot duce chiar la infertilitate.

Uneori,durerea provocată de chist poate să dispară în câteva luni şi,alteori,se apelează la medicamentaţie. Dar există şi metode naturale care pot ajuta la reducerea dimensiunii lor. Remediilenaturale sunt perfecte pentru atenuarea durerii şi tratarea chisturilor ovariene. Iată care sunt:

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este cel mai vechi ingredient folosit în tratarea chisturilor. În plus,acesta este cunoscut pentru eficienţa pe care-o are în eliminarea toxinelor,precum şi a materialelor nefolositoare şi care sunt în exces în organism.

Pune ulei de ricin pe un prosop alb. Te întinzi pe pat,stai pe spate şi pui prosopul direct pe abdomen. Repetă acest tratament de trei ori pe săptămână,timp de 90 de zile.

Băie cu sare Epsom

Baia cu sare reduce durerea,precum şi simptomele chisturilor ovariene. Sarea de Epsom conţine sulfat de magneziu,care ajută la relaxarea muşchilor şi previne crampele.

Citeşte şi:Cele mai populare remedii cu sare

Laşi să curgă în cadă apă caldă şi adaugi o cană cu sare şi 10 linguri de ulei esenţial de lavandă. Stai în apă cel puţin jumătate de oră. Acesta este cel mai eficient remediu pentru eliminarea chisturilor ovariene.

Ceaiul de muşeţel

Acest ceai este minunat pentru reducerea durerii provocate de chisturile ovariene,deoarece are efect calmant.

Bea ceaide muşeţel în perioada menstruaţiei şi,astfel,va fi îmbunătăţită circulaţia sanguină din uter şi pelvis,prevenind formarea chisturilor.

Sfecla roşie

Sfecla roşie este leguma care conţine betacianină şi este alcalină,prevenind astfel formarea de chisturi.

Citeşte şi:4 tratamente naturale pentru retenţia de lichide

Amestecă o jumătate de cană de suc de sfeclă roşie proaspăt cu o lingură de gel de aloe vera. Bea-l în fiecare zi înainte de micul dejun. Acesta va ajuta la micşorarea chisturilor ovariene.