Povestea supermodelului Audrey Munson a început în 1906, când avea 15 ani şi a fost văzută de fotograful Felix Benedict Herzog în timp ce se plimba pe Broadway. După ce i-a făcut o serie de portrete, a prezentat-o cunoscutului sculptor Isadore Konti care a importalizat-o în statuile sale de fier şi piatră. Datorită acestuia, a fost numită „Miss Manhattan”. După o scurtă carieră de actriţă de film, un scandal provocat de frumuseţea ei i-a schimbat brusc destinul.

A acceptat să pozeze nud

Audrey Munson s-a născut în anul 1891, iar părinţii ei au divorţat pe când ea era încă o copilă. S-a mutat în New York împreună cu mama ei care şi-a dorit un nou început. Când l-a întâlnit pentru prima dată pe sculptorul Konti, acesta a crezut că nu este potrivită pentru lucrările lui, dar s-a răzgândit şi i-a propus să-i pozeze pentru o serie de nuduri. Având nevoie de bani, mama ei a fost de acord, iar prima sculptură realizată după Munson a apărut în holul hotelului Astor. După aceasta, a început să pozeze pentru mai mulţi artişti din SUA, pentru sculpturi şi monumente, ilustraţii, picturi.

Audrey avea darul de a evoca o stare de spirit prin postura şi expresia ei şi putea să menţină anumite ipostaze oricât era necesar. În anul 1913, publicaţia „New York Sun” a numit-o „Miss Manhattan”, primul supermodel din America şi „Venus a Americii”. Audrey câştiga aproximativ 35 de dolari pe săptămână, echivalentul a 800 de dolari în prezent. A fost apreciată şi la Hollywood. A interpretat rolul unui model şi a apărut în 4 filme mute. În anul 1915, a devenit prima actriţă care a apărut complet dezbrăcată într-un film non-pornografic, motiv pentru care a fost criticată de unii.

Bărbatul care i-a schimbat destinul