Cum să îţi dai seama la timp dacă partenerul te manipulează

1 74632 original jpg jpeg

Poate fi dificil să identifici dacă te afli într-o relaţie în care eşti manipulată, în special dacă te-ai obişnuit cu acest comportament. Pe lângă a-ţi asculta intuiţia, poţi învăţa să recunoşti cu uşurinţă semnele. Iată care sunt acestea!

Manipulatorii sunt greu de depistat,deoarece deşi au un comportament abuziv,nesincer,posesiv,ştiu să disimuleze acest lucru ascunzându-se sub o mască de bunătate. Situaţia poate deveni destul de confuză atunci când ai de-a face cu un om care alta zice şi alta face.

Te face să te simţi incofortabil

Începi să îţi pui întrebări cu privire la gândurile şi sentimentele pe care le ai. Pentru că sunt extrem de inteligenţi,manipulatorii pot fi cu greu depistaţi. Ştiu să se folosească de toate atu-urile pe care le au şi să pară că empatizează cu ceilalţi,când în realitate au ceva de urmărit. În mod deliberat se folosesc de puterea lor ca să poată exploata victima.

Încearcă să te facă să devii confuză

Acest tip de oameni va încerca să te copleşească cu multitudinea de informaţii pe care le cunoaşte pentru a-şi arăta superioritatea intelectuală,chiar dacă de multe ori nu este reală. Dacă ţi s-a întâmplat ceva,dintr-o dată vei vedea cât de multe ştie despre acest subiect. Intenţionezi să îţi cumperi o casă sau plănuieşti să pleci într-o vacanţă? Aşteaptă-te să primeşti informaţii preţioase de la ei! Foloseşte-te de intuiţie şi observă dacă această persoană profită de orice conversaţie pe care o are cu tine ca să iasă în evidenţă. Mai bine las-o să vorbească singură pentru o vreme.

Citeşte şi:Cum îţi dai seama dacă partenerul te manipulează emoţional

Te presează să iei decizii

Ce se întâmplă atunci când iei o decizie în grabă? De cele mai multe ori,nu ajută la fel de mult ca atunci când ai avut câteva momente de gândire. A cântări bine lucrurile este unul dintre marile avantaje pe care le poţi avea în faţa unui manipulatorşi ştie şi el asta. De aceea încearcă să te facă să îi răspunzi la întrebări sau să iei decizii sub presiune. De fiecare dată va invoca motivul că e ceva urgent,ceva care trebuie făcut cât mai repede. Din momentenul în care începi să simţi că cineva pune presiune pe tine,cel mai bun răspuns este să spui „nu pot acum”. Menţine-ţi decizia şi lasă-l să ştie că nu poţi fi forţată să faci un lucru pe care nu ţi-l doreşti.

Se folosesc de sentimentul de vină

Aceasta este cea mai obositoare formă de manipulare pe care o poate îndura cineva,în special dacă este o persoană empatică sau sensibilă. Comentariile pasiv-agresive şi sentimentul de vină sunt arme foarte puternice de care manipulatorul se foloseşte ori de câte ori are ocazia. Lasă-l să vadă că ai înţeles deja care sunt regulile jocului şi recunoşti tacticile folosite,încât nu mai pot avea efect asupra ta.

Face o criză de nervi când lucrurile nu ies aşa cum vrea

Dacă ceva nu iese aşa cum şi-a dorit,manipulatorul va avea una acces de furie,unul destul de violent. Pentru că lucrurile trebuie să iasă de fiecare dată doar cum vrea el,atunci când planurile îi sunt date peste cap,va avea porniri agresive,un limbaj ofensator. Va trânti uşi,va arunca obiecte,va încerca să te intimideze. Dacă te găseşti într-o relaţie de acest gen,trebuie să conştientizezi că nu este deloc sănătoasă şi că ar trebui să vorbeşti cu cineva în care ai încredere,care să te ajute să îţi îmbunătăţeşti viaţa şi să mergi mai departe.



Recente

shutterstock 1561419991 jpg
shutterstock 2436027337 jpg
Ce este limerenta  Sursa foto shutterstock 2513006111 jpg
shutterstock 1704424849 jpg
5 ponturi pentru o casnicie de durata de stiut la 40 de ani  Sursa foto Pixabay couple 8498864 1280 jpg
shutterstock 2448082283 jpg
Ramaneti amici sau uitati unul de altul dupa separare  Sursa foto shutterstock 2289689669 jpg
Cum recunosti partenerul cactus evitant  Sursa foto shutterstock 2140103645 jpg
shutterstock 2424655849 jpg
shutterstock 2261967525 jpg
cuplu matur  foto   Shutterstock jpg
Inainte de casatorie jpg
sexy  foto   Shutterstock jpg
Ce este teoria cepei si de ce e utila in relatii  Sursa foto shutterstock 1811847472 jpg
Iată totul despre testele rapide pentru boli cu transmitere sexuală și cum să le faci! jpg
diferenta de varsta jpg
Cupluri fericite jpg
cuplu jpg
7 indicii ca partenerul este nesigur pe tine  Sursa foto shutterstock 1926380891 jpg
seducție  foto   Shutterstock jpg